קינוחים בפראג שאסור לפספס
טרדלניק (Trdelník) – הקינוח המסורתי של פראג
אי אפשר לדבר על קינוחים בפראג בלי להזכיר את הטרדלניק – מאפה בצק גלילי שנאפה על גחלים, מצופה סוכר וקינמון, וממולא בקרם או בגלידה.
הגרסה המפורסמת ביותר נמצאת בGood Food Coffee and Bakery שברחוב Karlova, שם הטרדלניק מוגש חם עם גלידת וניל ושוקולד – חוויה בלתי נשכחת.
קפה לובר (Café Louvre) – קלאסיקה פראגית מאז 1902
אחת הקונדיטוריות הוותיקות בעיר, שבה נהגו לשבת קפקא ואיינשטיין, מציעה עוגות קלאסיות כמו סאכר טורט וקרם שניט, לצד שוקו חם סמיך. מקום שמחזיר אתכם בזמן אל ימי הזהב של פראג.
Angelato – הגלידרייה האיטלקית שמושכת תורים
מקום נוסף שחובבי גלידה חייבים לנסות הוא Angelato, עם שני סניפים במרכז העיר. הגלידה כאן מיוצרת מדי יום בטכניקה איטלקית קלאסית, וטעמי היסוד כוללים מלון, שוקולד תפוז ופיסטוק.
אבל הסוד האמיתי? טעם הקרמל המלוח – שנחשב לאחד הטובים באירופה.
Crème de la Crème – חוויית גלידה ברמה אמנותית
גלידרייה יוקרתית שבה כל טעם מעוצב כמו יצירת אמנות. הטעמים מתחלפים לפי העונה, ומוצעים גם קינוחים מורכבים כמו גלידה עם קרם ברולה, פרי יער טרי וסירופ תוצרת בית.
קינוחים בפראג? רוצים לטעום מתוקים מסורתיים בפראג? להלן הרשימה המלאה שתעזור לכם לדעת איפה יש קינוח שווה בפראג – קינוח מומלץ למטיילים!
קיורטוש- טוב זה חוויה!! יש בכל פינה מלא דוכנים! יש כל מיני סוגים- עם מילוי בפנים (של תפוחים וקינמון, גבינה מתוקה, וניל, שוקולד ותותים..) ויש חלול- שזה רק הבצק עם שוקולד מרוח מבפנים… אנחנו התפנקנו עד הסוף ולקחנו את הממולא.. פעם בווניל, ופעם בשוקולד. מעל שמים קצפת ותותים. נדיר!!
קיורטוש Good food- כמו שכבר נאמר בקבוצה הקיורטוש עצמו לא כל כך חם אבל בהחלט היה טעים. לקחתי את הקיורטוש בראוניז ועלה לנו 25 שקלים.
דונאטס Norbert’s- דונטאס מלאי כל טוב, קרים קצת אבל בהחלט עושים את העבודה בכל הנוגע לחשקים למתוק. הזמנו שני דונאטס ועלה לנו 40 שקלים.
קרפ ביציאה מסמטת האלכימאים- קרפ שווה ממש!!!! טעים ברמות! לקחנו מאד פשוט נוטלה ובננה והיה פשוט יאמי. עלה לנו 20 שקלים. כדי להגיע לדוכן הקרפ חייבים לקנות כרטיס לסמטת האלכימאים (שהאמת קצת מאכזבת אבל מזל שהקרפ ביציאה מפצה).
מעבר לזה דוכנים שמציעים קונוסים של וופל בלגי מעולים גם כן, מגיעים קרים אז לשיקולכם. אנחנו אכלנו באפס מעלות וקפא לנו המוח אבל היה טעים אז שווה את זה.
עלה לנו 2 קונוסים 45 שקלים.
דוכנים שמציעים נקניקיות וקיורטוש- עצה שלי לכו פשוט לאיפה שיש תור, כנראה שהוא שווה את זה. שימו לב שרוב הדוכנים מציעים נקניקיות מבשר לבן אז למביני עניין- ממליצה.
סטארבקס– אמלה! נדיר!! הזמנו פעם אחת קפוצינו, ופעם אחת קפוצינו קרמל קר עם גלידה וקצפת. היה ממש טעים
ולדברים הטעימים🍫 אני חושבת שטעמתי כל דבר שיש בו שוקולד…
הקיורטוש הכי טעים שטעמתי היה בוצלאב מול ברשקה.
הפחות טעים היה דווקא בgood food (אכלתי את הקיורטוש עם הקצפת שוקולד שהיתה מרה וחסרת טעם-לא מומלץ).
בין לבין היה הרבה תותים עם שוקולד…🍓
והשוס- לאפה שוקולד! סוג של וופל בלגי מגולגל עם קצפת/גלידה,פירות ושוקולד. טעיםםם!
(הכי טעים שאכלתי היה באיזור של השעון האסטרונומי צמוד לסטרבאקס).
Good food
לא הבנתי מה ההתלהבות מעבר לתמונה יפה לאינסטגרם.
הקיורטוש עצמו פשוט לא טעים. הזמנתי עם רוטב וניל, תותים, וקצפת.
הקצפת הייתה פשוט לא טעימה. חסרת טעם לחלוטין. מזל שהיה תותים ורוטב וניל להתנחם בהם. זה באמת היה החלק הכי טעים. העפתי לפח
שימו לב שיש שני מקומות אחד ליד השני עם טעמים קצת שונים.
ניסיתי עוד קיורטוש עם גלידה באותו רחוב. גם לא מומלץ. אפילו הגלידה איכזבה.
הקיורטוש הכשר ברובע היהודי
חייבת לציין שהייתי קצת סקפטית לגביו. תהיתי אם מי שממליץ עליו פשוט אוכל רק כשר, ולא יכול לטעום משהו אחר.
לא היו לי כוונות להגיע אליו במיוחד, הגעתי "בטעות"
קיורטוש מצויין וגם אחלה גלידה.
קונדיטוריה/מאפיה – Paul
יש כמה סניפים
אכלתי טארט פירות יער שהיה נהדר
מקומות מתוקים שהמקומיים אוהבים
Cukrárna Saint Tropez – בוטיק קינוחים צרפתי סמוך לעיר העתיקה, עם מקרונים ועוגיות חמאה מדהימות.
Oh Deer Bakery – גן עדן לחובבי דונאטס. חובה לטעום את הדונאט במילוי קרם נוטלה חם.
Puro Gelato – מקום קטן ונסתר שבו תמצאו טעמי גלידה טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים.
Můj šálek kávy – קפה בוטיק מצוין המגיש לצד האספרסו עוגות תוצרת בית, שוקולד טראפלס, וקינוחים טבעוניים.
טיפים שווים לחובבי גלידה וקינוחים בפראג
שעות פעילות – מרבית הגלידריות פתוחות בין 10:00 ל-22:00, אך בגלידריות בוטיק כמו BB Gelato מומלץ להגיע לפני הערב – חלק מהטעמים נגמרים מהר.
תשלום – ב-BB Gelato ניתן לשלם גם בשקלים, דבר נדיר במיוחד בפראג. במקומות אחרים מקבלים כמובן קורונות צ’כיות או כרטיס אשראי.
צילומים – אל תשכחו לצלם! חלק מהקינוחים בעיר פשוט נראים כמו יצירות אמנות.
עונות השנה – בקיץ הגלידה שולטת, אך בחורף תגלו קינוחים חמים כמו שטרודל תפוחים, עוגת דבש, ועוגיות אגוזים צ’כיות מסורתיות.
קרבה לאטרקציות – מרבית המקומות נמצאים סביב העיר העתיקה (Staré Město) כך שניתן לשלב ביקור מתוק בסיום יום טיול.